Mommy-daughter day

Már csak pár nap van az elutazásomig, pontosan kettő, így az utolsó hétvégémen igyekszem elbúcsúzni mindenkitől, aki fontos számomra. A mai napot anyukámmal és a húgommal töltöttem a városban, reggeliztünn egy jót a Szimply-ben, ahova már nagyon rég el szerettem volna jutni.

A hely biztosan venne van a Budapesti Brunch Kedvenceimben, a menün nem sok étel szerepel, de azok közül is nehezemre esett a választás, hiszen egyik jobban hangzik a másiknál. Ha hagyományos bacon & eggsre vágy reggelire, ez sajnos nem lesz az új törzshelyed. Viszont az ételek mint valami festmény, látványra is gyönyörűek és minden egyes részletük passzol a többihez. Ami megintcsak nagyon jó, hogy folyamatosan fejlesztés-átdolgozás alatt áll az étlapjuk, így a hely eléggé megunhatatlan.

Utána átsétáltunk a pár lépésre lévő Kontakt kávé bárba megkoronázni a reggelt. Bár nem vagyok hatalmas kávészakértő, a helyet csak ajánlani tudom. Americanot és cukrozott kávékat náluk ne nagyon keress, de a hagyományos kávék náluk legalább olyan finomak, hogy kárpótoljanak.

A két hely nagyon együttműködő, ha nem szeretnél egyikből a másikba menni, a kávézóban vásárolt italokkal nyugodtan beülhetsz egy reggelire vagy könnyű evédre, külső részük meg szinte már teljesen közös.

Nagyon ajánlom mindkettőt, kiszolgálás, étel és ital szempontjából is, ha bármikor arrafele jártok!

Legvégül a World Press Fotókiállítás-ra mentünk el, de erről hosszabban itt olvashattok.

Puszi, pacsi, ölelés!

E-.

•••••

Good morning! Since it’s my lastweekend home I am trying to spend my last days home with people I’ll miss the most.

Today we had a mommy-daughter day with my mom and sister. For a brunch we headed to Szimply, which is a place I wanted to go for soooo long now. I wasn’t dissapointed at all …. the service, the foods, the drinks… ho my god!!

Their menu is developing and getting changed constantly, but you can always check the actual one on their social media or website. If you’re looking for traditional bacon & eggs in the morning this won’t be your favourite place, but if you’re willing to try something more interesting and exciting you’ll love it!

The food here was supreme and perfect match witch the tea and coffe we had after in Kontakt coffee bar just on the other side of this nice downtown patio. I not an expert on coffe, but this isn’t the place for pumpkin spice latte’s and whipped cream with crumbles on top. They serve the classics of coffee and tea, which we loved.

Also the two places really work together, so you can buy your coffe first and just walk over for a breakfast if you prefere it that way.

If you’re in Budapest I really do recommend trying out these places, they really have that Budapest-patio vibe to them when you walk in.

After our bruch we headed to the World Press Photo Exhibition, which is in Budapest from the 22nd of Septembe until the 23rd of October 2017. But you can read mor about that here.

Hugs & high five!

-E.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *